Vårdnadsbidraget

Posted: maj 7th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Göran Hägglund pressenterade idag en rapport om vårdnadsbidraget. Denna efterlängtade reform för valfrihet, som träder i kraft vid hallvårsskiftet. I pressentationen redovisades en undersökning som gjorts i Stockolm, där det visar sig att en majoritet av befolkningen är positiva till vårdnadsbidrag. Och nästan 50% av de tillfrågade kan tänka sig att stanna hemma längre med sina småbarn om de får vårdnadsbidrag.

Äntligen får vi en reform för barnen. Inte bara åtgärder för förskolan. Tänk vad bra att kunna få lite ekonomisk hjälp när man vill ta hand om sina barn. Detta ger så mycket större möjlighet för småbarnsföräldrar. 3 000 kr i stället för ingenting. En reform för familjerna som Kristdemokraterna har drivit fram. Där ser man att Kristdemokraterna är partiet som är familjernas vänn. Och det behövs ett sådant parti i dag, när det är så många andra som inte vill stödja familjerna. Det finns ju till och med de som inte tycker om att man talar om en familj med mamma, pappa och barn.

Undra hur det kan ha blivit så? Bara för att inte alla familjer ser ut så, så är det ju inte något konstigt med det. Det borde ju snarare vara så att man försöker stötta familjerna så att de klara av att hantera de problem som uppkommer. För ingen relation är ju felfri och utan kontroverser. Fler barn borde få chansen att bo med både mamma och pappa. Det skulle säkert göra att mycket av den oro som många barn känner skulle minska.

Läs Göran Hägglunds pressmeddelande på www.kristdemokraterna.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment