Vårdnadsbidrag

Posted: augusti 12th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Nu får Kungsbackas familjer större valfrihet. För ikväll ska vi på kommunfullmäktige besluta om att införa vårdnadsbidrag i Kungsbacka. Från den första september kommer det att vara möjligt för familjerna att själva avgöra hur deras barnomsorg ska se ut.

Sossarna kommer förstoss att yrka avslag, som de gjorde i kommunstyrelsen, men det ska nog ändå gå igenom. Den borgerliga majoriteten är ju betryggande i vår kommun.

Det är så bra att regeringen nu äntligen tillåter att en familj kan styra över sin situation. Att inte staten ska bestämma även hur barnomsorgen ska se ut. Detta är ett steg i den riktningen. Nästa steg måste bli att få upp nivån på vårdnadsbidraget så att fler kan ha möjligheten att utnytja det. Jag kan inte förstå varför sossarna tycker att staten ska bestämma och varför all barnomsorg ska se lika dan ut. För de finns det ju bara kommunal förskola som altarnativ. Alla ska formas av samma pedagogik av utbildad personal så att alla blir lika. Ingen får vara annorlunda och ingen ska få välja efter eget tycke. Men nu har vi lämnat det synsättet, för nu har vi en regering som inser att det är människor själva som ska vå forma sina liv.

GRATTIS SVERIGE!

2 Comments »

 1. Du skojar med mig?? Är det de du tror om sossarna? Jag är sosse! Men inte vill jag att alla ska vara likadana. Det är extrem vänsterpolitik du pratar om.

  Att vara sosse inom dessa dagar innebär att människor har lika värde och ska få vara med lika mycket. MEN det ska inte behöva vara något tvång. Alla människor kan inte vara likadana, alla människor kan inte bidra med lika mycket. Det är det första man som sosse tar med i beräkningen.

  Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 22:57

 2. *harkel* alla ska formas efter samma synsätt???
  Det finns bara kommunala förskolor??? Som enda alternativ?
  Borde inte du som förtroendevald, veta att det finns en hel del fristående privata förskolor oxå i kommunen?

  Det sorgliga är att fler och fler söker sig till dom fristående alternativen, varför är det så?
  Jag vet varför, för dom fristående förskolor/skolor är måna om sitt rykte, dom vill att föräldrar ska söka plats för sina barn. En kommunal skola/förskola överlever alltid ändå, hur dom än behandlar barnen.

  Ett scenario om tio år, är att friskolorna har tagit över. Då kan man fråga sig hur bra vårdnadsbidraget är 😉

  Och eftersom det finns privat omsorg, så är ju familjerna faktiskt fria att bestämma, eller hur???
  Varför skulle jag till exempel chansa på att sätta 2 barn till i den katastrofala kommunala skolan, när jag kan söka till en fungerande privat, där man ser varje individ som den är???

  Det finns dessutom montessori, och waldorf som alternativ i kommunen, i privat regi.
  DET kallar jag valfrihet, och det väljer jag dessutom HELT själv, som förälder.
  Med en stark röst för något man tror på, når man många fler än 11 st i kommunen. I vår förening för barn med särskilda behov, är vi över 100 medlemmar, sätt det i jämförelse med varandra..

  Comment by majsan67 — 15 augusti 2008 @ 23:03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment