LSS handikappades rättigheter

Posted: augusti 28th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , , , , , , ,

Varför är det lätt att sparka de som ligger? Vi har en lag i Sverige som har funnits sedan mitten 90-talet. Den heter LSS och är till för att stödja vissa funktionshindrade. Nu är det väldigt många som tycker att det är en allt för dyr lag. Därför ska den rivas upp eller åt minstonne omformas kommunerna inte får höga kostnader. just det!!! ATT KOMMUNERNA INTE FÅR HÖGA KOSTNADER…

Men de funktionshindrade då? Jo att de funktionshindrade inte får mycket stöd. Det kan ju bli för mycket hjälp till de som inte har möjligheten att klara sig utan viss hjälp. Det är viktigare att kommunerna inte får höga kostnader för LSS människor, än att funktionshindrade får ett drägligt liv. Vi måste ta pengar från den dyra Lssen, att vi har råd med allmän förskola. att vi har råd med kultur och fräscha fritidsanläggningar där vuxna kan hålla sina kroppar i trim. Det finns mycket viktigt som vi måste ha. Därför måste vi dra ner stödet till de hjärnskadade, utvecklingsstörda, autistiska och de andra som omfattas av den förskräckligt dyra rättighetslagen. Hör bara, rättighetslag. Varför ska de funktionshindrade ha en massa rättigheter? kanske inte pengarna räcker till det där viktiga som de normalbegåvade och friska vill ha.

Nä, sänk standarden för de som ändå inte ropar högt. Det är lättare en att behöva säga till de icke funktionshindrade att de får dela med sig av sin bekvämlighet.

Det är hög tid att stanna upp och tänka efter. Vart är vi väg? Går vi verkligen åt rätt håll? DEt var inte bättre förr. Därför ska vi inte tillbaka till den nivån.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=821173

4 Comments »

 1. Hej!
  Du har rätt, de handikappade har inga rättigheter och de sparkar på de som redan ligger.Jag är mamma till en 13årig multihandikappad pojke som habliteringen nekar att ge viktiga hjälpmedel till. De följer lagen säger de. Då tycker jag att det är så att de behandlar en hadikappad som en hund.Min son får ingen säng från habliteringen så nu sover han på madrasser på golvet och där är det kallt.Jag skulle vilja veta om min son har rättigheter och var ska jag vända mig?

  MVH en ledsen mamma

  Comment by Miriam Myllylä — 04 juni 2009 @ 18:06

 2. Hej
  Det stämmr att det svårt komma till rätt ställe att få hjälp.
  Om din son har svårigheter för sin livsföring i hemmet,kann detta hamna under bygg och miljöförvaltningen i kommunen.Det kan gå att driva ärendet som en bostadsanpassnin. Vi har 5 st kandikappade personer i vår familj, och vi har kämpat mot kommunens socialtjänst länge.Även den politiska nämnden. Sen kom det hem en tjänsteman från bygg och miljö kontoret,tittade lite. Sen diskuterade han problemen med oss. Nu är köket ombyggt med höj o sänkbar köksbänk och överskåp man kan sänka till sittande nivå. till en kostnad på 100000 för kommunen, så dom borde kunna ordna en ordenlig säng.
  Jag har tröttnat på att dom ”följer lagen” det finns inget hindrar för dom att göra något bra. Kräv att få delta vid nämnd mötet omditt fall tas upp där, det är din rättighet, och det fungerar.
  MVH En Pappa som inte håller klaffen

  Comment by Tony Grahn — 22 november 2010 @ 00:47

 3. Hjälp med bostadsanpassning? Läser de standardregler som FN tagit beslut om och som min kommun går ut med på sin hemsida att de följer.
  Min fråga är:
  Min kommun kan inte /har inte bostäder som är anpassade för mig som har en nervskada på mitt högra ben/fot. Bor i dag tre trappor upp och är som en fånge i mitt eget hem! Så skall det inte vara -hinder ska avlägnas står det i en av dessa regler FN beslutat om.

  Nu har jag köpt en bostadsrätts lägenhet i markplan och kan sköta mig själv, även om ingen som helst hjälp erhålles av kommunen idag.
  Vill ha hjälp till min bostadanpassning med:bär och flytthjälp samt städning av min idag lilla två:a.
  Har skickat frågan till behögig förvaltning som säger att det inte hör till bostadanpassning?

  Hjälp mig att skicka frågan till den som kan ta ett riktigt beslut i denna fråga?

  Comment by AnnSofie Jönsson — 19 juli 2012 @ 12:52

 4. Ork mitt beteende kanske inte är det bästa men jag blev retade av ungdomar och sedan så kastade jag ut en lerkruka från balkongen sedan så kom polisen och dom anmälde detta nu är frågan vad kan det bli av det här lägger dem ner det rllergår det vidare till åklagare? vill veta för jag är rädd har själv beteendestörningar autism och sånt det vad me mll tror ni eller om de lägger Neer

  Comment by Magnus Johansson — 07 augusti 2012 @ 07:03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment