Självklart ska papperslösa ha vård

Posted: oktober 5th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Det är bra att nu fler hjälper oss Kristdemokrater att påverka moderaterna. För som vi tidigt har hävdat, så ska de papperslösa i vårt land ha rätt till sjukvård. Det är inte rimligt att låta människor hålla sig gömda och inte våga uppsöka sjukvården när de är sjuka.

Visst tänker några, – det är väl deras egen sak om de gömmer sig när de har blivit utvisade. Att människor väljer att gömma sig och leva utan rättigheter säger ganska mycket om hur de får det om de återvänder till sitt hemland.

Jag har även här i Halland försökt att jobba för att vi ska skriva in i våra dokument att de papperslösa ska få rätt till vår sjukvård, men det har inte gått. Visserligen har jag och vi kristdemokrater blivit lovade att det fungerar hä’r utan att vi skriver det i ett beslut. Alla som uppsöker våra sjukhus eller andra mottagningar, får vård på lika villkor. Eftersom de det handlar om håller sig gömda, så är det inte så lätt att kontrollera om det verkligen fungerar.

Om någon vet får ni gärna höra av er. För det är viktigt att ingen blir utan vård när man er i behov av den. Det är hela själva saken med vvår svenska vård. Alla som har ett behov ska kunna få hjälp. Den som har det största behovet ska få hjälp först. Det står inte att vi ska undanta vissa människor.

http://www.dn.se/opinion/debatt/regeringen-maste-andra-sig-om-papperslosas-sjukvard-1.966772

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=186279

6 Comments »

 1. Ingen ska bli utan vard nar man ar i behov av den skriver du. Galler det ocksa amerikaner som saknar sjukforsakring? Ska de kunna komma till Sverige for gratis cancer- eller aidsbehandlingar? Galler det utvisade valdtaktsman som haller sig kvar i landet illegalt?

  Det varsta egentligen ar inte att ni vill ge kostnadsfri sjukvard till hela varlden. Det som ar riktigt vidrigt ar att ni endast vill ge den till de som fuskar och ljuger. Den som kommer till sverige och ar arlig, foljer vara lagar och regler, blir om han saknar giltiga skal for uppehallstillstand utvisad. Den som daremot obstruerar, gommer sig och overlever genom att arbeta svart utan att betala skatt – han skall fa gratis tillgang till det valfardssystem vi ovriga betalar hoga skatter for.

  Med politiker som dig har kd knappast nagon framtid i sveriges riksdag efter nasta val.

  Comment by gustaf — 05 oktober 2009 @ 17:24

 2. Varför inte erbjuda gratis sjukvård till hela världens befolkning även utanför Sveriges gränser. Svenska folket kan ju vara hela jordklotets samvete.
  Det skulle säkert fungera enl kultureliten och flumvänstern i Sverige.

  Nybliven Sverigedemokrat

  Comment by Johana — 05 oktober 2009 @ 22:10

 3. […] Jenny Sjödin, Rick Falkvinge, Oskar Fredriksson, läkarstudent.se, Niklas Mattsson, Joakim Hörsing, Barnläkarbloggen, Ingen är perfekt, Alliansfritt Sverige, Tonårsmorsa, Mathias […]

  Pingback by Alliansen borde skämmas!! « Helhetstänkande om Hälsa och Vård — 07 oktober 2009 @ 08:33

 4. Tack för ditt inlägg och engagemang! Frågan papperslösa och vård är omgiven av så mycket myter, okunskap och rädsla. Här är ett tips för den som vill skaffa sig KUNSKAP i frågan:

  http://www.utanpapper.nu/Documents/utanpapper/dok/Argument_ratt-till-vard.pdf

  Mvh, en läkarstudent

  Comment by med.stud. — 07 oktober 2009 @ 15:40

 5. Alla människor har rätt till vård utifrån sina behov, enligt FN’s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Men inte i Sverige. Trots att vi har undertecknat deklarationen är flera grupper i Sverige utestängda från vård och vi intar en bottenplacering i ett europeiskt perspektiv.
  ¤

  Ekrem TOS; HumanRightsActivist/
  Advocate&tolk:
  08-646 54 06 and 073 588 97 96

  Comment by Ekrem TOS; Advocate&tolk — 19 oktober 2009 @ 11:06

 6. Alla människor har rätt till AKUT vård om tillståndet hotar livet. INTE rätt att komma hit för att bota trasiga höftleder, håravfall, klamydia och gud vet vad vissa kommer hit för att bli botade från. Visste du att det lönar sig att försöka spela illegal i vissa landsting, speciellt hos tandläkaren. Har man kunskap i ett underligt språk kan man få en ny brygga på skattebetalarnas bekostnad.

  Comment by Bongoman — 29 oktober 2009 @ 15:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment