På väg mot köfri vård i Halland

Posted: december 18th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Vid den pressträff socialminister Göran Hägglund hade idag i Stockholm, framkom det att landstingen har kommit långt i arbetet med att minska köerna till vården. Det som jag som gruppledare för Kristdemokraterna i Halland tycker känns så bra, är att landstinget Halland har kommit längst. Vi har lyckats nå så långt att vi får del av hela kömiljarden.

Jag vill från de halländska invånarna tacka alla anstälda i landstinget Halland som har gjort denna enorma insats. Ni har jobbat riktigt hårt och det gör att invånarna i Halland nu får vård i tid. De långa väntetiderna har minskat och de flesta får nu vård inom den tid som vårdgarrantin säger.

Nu gäller det bara att kunna hålla kvar vid detta och inte låta köerna komma tillbaka. Målet ska självklart vara att alla ska få vård inom de 90 dagar som är den längsta väntetid vårdgarrantin medger. Men nu ska vi vara stolta över den halländska vården och att vi har lyckats så bra med att få bort köerna.

http://www.lthalland.se/lth_templates/NewsAndPressPage____32541.aspx

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment