Tillgängligheten måste bli bättre

Posted: maj 19th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Nu sätter regeringen press kommuner och landsting i tillgänglikghetsfrågan. Idag kommer ett förslag lagändring om tillgängligheten. Det är bra att de sätter lite press, det händer allt för lite i samhället. Det är inte klokt egentligen hur långsamt det går. komuner har helt anpassade lokaler och många utemiljöer är mycket besvärliga för både synskadade och rullstolsburna.

Har ni tänkt på hur det ser ut där ni rör er? Går det att köra sin rullstol där och skulle det funka att inte se? Det finns så många ställen som det till exempel saknas dörröppnare, eller där det saknas markering vid kanter och massa sådana saker. Troligtvis är det som skulle behöva göras inget som skulle vara till hinder för de som inte har något funktionshinder.

Detta kommer jag att skriva mer om, men nu är det dags för möte. Planering inför nämnden och anställningsintervjuer. Vi ska ju ha ny förvaltningschef till miljö och hälsoskydd.

www.dn.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment